stellema-sns Stellema is ook
uw RegioBank
voor Kollum e.o.

DGA Pensioen


DGA pensioen is het pensioen voor de ondernemer met een eigen BV, ofwel de directeur-grootaandeelhouder. De DGA heeft zijn onderneming in een BV gestopt. Deze ondernemer heeft heel veel mogelijkheden op pensioengebied. Hij kan pensioen in de BV opbouwen, een pensioenverzekering afsluiten of beginnen met een lijfrenteverzekering. Bent u DGA dan kunt u voor uw pensioenregeling het beste een adviseur inschakelen.

 

Maximaal DGA pensioen
Juist vanwege de enorme mogelijkheden is het slim om bij het opbouwen van een DGA pensioen een adviseur in de arm nemen. Samen met hem bouwt u aan een plan om optimaal te profiteren van het belastingvoordeel. U kunt als DGA bij de opbouw van het pensioen de risico’s goed spreiden. Een deel kunt u binnen de BV opbouwen en kunt u onderbrengen bij een verzekeraar. Een deskundige kan u een goed pensioenadvies geven.

 

DGA pensioen: eerder stoppen
Omdat u de pensioenregeling zelf vaststelt, kunt u het DGA pensioen optimaal vaststellen. De beste DGA pensioenregeling is een combinatie van eerder opgebouwd pensioen bij andere werkgevers, lijfrenteverzekeringen en uw huidige pensioenopbouw. Uiteraard is ook uw pensioenleeftijd van belang en het bedrag dat u wilt betalen voor uw pensioen. Met een zorgvuldige planning kunt u ook eerder stoppen met werken of een oud pensioengat vullen.

 

DGA pensioen: vraag pensioenadvies
Het DGA pensioen is vrij ingewikkeld. Wilt u alle mogelijkheden maximaal benutten dan kunt u het beste pensioenadvies inwinnen. Op een DGA pensioenregeling zijn veel wetten en regels van toepassing. Ook moet u bij de berekeningen rekening houden met pensioen dat u eerder hebt opgebouwd en misschien nog steeds opbouwt. Slimme ondernemers bezoeken onze adviseur voor hun DGA pensioen.

Uw spaargeld bij de RegioBank? Dat kan vanaf nu ook in Kollum. Stellema is uw RegioBank voor Kollum e.o. Ontdekken wat uw spaarsaldo opbrengt bij Stellema?

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, of persoonlijk met een adviseur spreken? Neem dan contact op met de klantenservice van Stellema Verzekeringen.

(0511) 45 1997