stellema-sns Stellema is ook
uw RegioBank
voor Kollum e.o.

Direct ingaande lijfrente


Direct ingaand pensioen ontvangt u als de verzekeraar op de afgesproken datum een kapitaal uitkeert. Met dit kapitaal moet u een uitkering aankopen. Eigenlijk zijn er twee varianten, het pensioen en de lijfrente. Hier gaan we in op de direct ingaande lijfrente. Zo’n direct ingaande lijfrente wordt ook wel expirerende of vrijkomende lijfrente genoemd en komt bij ondernemers het meeste voor.

 

Expirerende lijfrente: shoppen

Bij een lijfrenteverzekering heb je een premie of een eenmalige koopsom gestort bij een verzekeraar. Op de einddatum of bij eerder overlijden keert de verzekeraar het lijfrentekapitaal uit. Met de vrijkomende lijfrente kunt u een uitkering aankopen. De direct ingaande lijfrente hoeft u niet aan te kopen bij de verzekeraar waar je de expirerende lijfrenteverzekering hebt afgesloten. Met het vrijkomende kapitaal kunt u shoppen bij levensverzekeraars. Wij doen dit altijd als vanzelf om een zo hoog mogelijke uitkering te realiseren.

 

Expirerende lijfrente: uitstellen of ingaan

Als u van de verzekeraar bericht over de vrijvallende lijfrente hebt ontvangen, kunt u offertes vragen voor een direct ingaande pensioen. Soms kun je uitkering ook later laten ingaan. Dat hangt meestal af van de leeftijd waarop de lijfrenteverzekering tot uitkering komt. Onze adviseur kan u vertellen of u de uitkering kunt uitstellen of dat u moet kiezen voor een direct ingaand pensioen.

Uw spaargeld bij de RegioBank? Dat kan vanaf nu ook in Kollum. Stellema is uw RegioBank voor Kollum e.o. Ontdekken wat uw spaarsaldo opbrengt bij Stellema?

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, of persoonlijk met een adviseur spreken? Neem dan contact op met de klantenservice van Stellema Verzekeringen.

(0511) 45 1997