stellema-sns Stellema is ook
uw RegioBank
voor Kollum e.o.

Ondernemers Pensioen


Het ondernemerspensioen is het pensioen voor zelfstandig ondernemers. Dat zijn personen die voor eigen rekening en risico een bedrijf hebben opgezet. Ondernemers kunnen via verschillende constructies pensioen opbouwen. Zelfstandigen zonder eigen BV kunnen via een lijfrentepolis pensioen opbouwen. De ondernemer met BV kan ook een DGA pensioen opbouwen. Na een pensioenadvies van een deskundige kunt u beoordelen welke pensioenopbouw het beste bij u past.

Maximaal Ondernemerspensioen

Zelfstandigen met en zonder eigen BV kunnen hun pensioen opbouwen via een lijfrenteverzekering. De premie voor het ondernemerspensioen levert belastingvoordeel op. De premie kunt u namelijk in aftrek brengen op uw inkomen. Hoe hoger uw inkomen, hoe meer belastingvoordeel dat oplevert. De premie voor uw pensioenregeling is beperkt aftrekbaar. Bij onze pensioenadviseur kunt u terecht voor maximale premiebedrag.

 

Ondernemerspensioen: eerder stoppen

Nu u grotendeels zelf uw pensioen bepaalt, kunt u het ondernemerspensioen optimaal vaststellen. Daarbij kijkt u naar de pensioenopbouw bij oude werkgevers, uw gewenste pensioenleeftijd en het bedrag dat u voor uw pensioenregeling over hebt. Met een zorgvuldige planning kunt u ook eerder stoppen met werken of een oud pensioengat repareren.

 

Ondernemerspensioen: vraag pensioenadvies

Het ondernemerspensioen is vrij ingewikkeld. Wilt u optimaal gebruik maken van alle mogelijkheden, dan kunt u het beste pensioenadvies inwinnen. Op het pensioen zijn veel belastingregels van toepassing. Ook moet u bij de berekeningen rekening houden met pensioenuitkeringen die u eerder hebt opgebouwd en misschien nog steeds opbouwt. Slimme ondernemers bezoeken onze adviseur voor hun ondernemerspensioen. >>Afspraak maken

Uw spaargeld bij de RegioBank? Dat kan vanaf nu ook in Kollum. Stellema is uw RegioBank voor Kollum e.o. Ontdekken wat uw spaarsaldo opbrengt bij Stellema?

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, of persoonlijk met een adviseur spreken? Neem dan contact op met de klantenservice van Stellema Verzekeringen.

(0511) 45 1997