stellema-sns Stellema is ook
uw RegioBank
voor Kollum e.o.

Pensioengat


Een pensioengat is een tekort aan inkomen nadat u met pensioen gaat. Een pensioengat ontstaat doordat u geen of weinig pensioenopbouw heeft bij uw huidige werkgever. Of als u bij een eerdere werkgever een beperkte pensioenregeling had. Soms ontstaat een pensioengat terwijl u een goede pensioenregeling heeft, maar behoefte heeft aan een hoger pensioeninkomen.

 

Pensioengat repareren
Er zijn verschillende manieren om uw pensioengat op te lossen. Heeft u een pensioenregeling, dan kunt u soms extra pensioenpremie betalen. In plaats van een aanvulling bij de werkgever, kunt u ook een premie of koopsom voor een lijfrentepolis storten. Waar u ook voor kiest, u kunt niet onbeperkt premies storten om uw pensioengat te herstellen. Daarvoor gelden allerlei regels van de Belastingdienst. Wilt u meer weten? Bezoek dan eens onze adviseur. Hij kan u alles vertellen over het pensioengat.
>>Maak vandaag nog een afspraak met een van onze pensioenadviseurs

 

Pensioengat voor iedereen
Vrijwel iedereen in Nederland heeft een pensioentekort. Vroeger was het gebruikelijk dat uw pensioenopbouw gelijk was aan 70% van uw laatst verdiende loon. Steeds minder werknemers halen dat percentage. De afgelopen jaren zijn veel pensioenregelingen uitgekleed omdat ze te duur waren. Nu gaat het pensioen eerder naar 70% van het gemiddelde salaris tijdens uw carrière. Hierdoor hebben steeds meer Nederlanders een pensioentekort.

 

Omvang pensioengat bepalen
De meeste Nederlanders weten niet hoeveel pensioen ze straks ontvangen. Om de pensioenkennis te vergroten sturen alle pensioenfondsen en verzekeraars pensioenoverzichten rond. Met deze overzichten kunt u berekenen wat uw pensioeninkomen is. En dat kunt u vergelijken met uw huidige inkomen. Is uw pensioen te laag, dan heeft u vaak te maken met een pensioengat.

Uw spaargeld bij de RegioBank? Dat kan vanaf nu ook in Kollum. Stellema is uw RegioBank voor Kollum e.o. Ontdekken wat uw spaarsaldo opbrengt bij Stellema?

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, of persoonlijk met een adviseur spreken? Neem dan contact op met de klantenservice van Stellema Verzekeringen.

(0511) 45 1997