stellema-sns Stellema is ook
uw RegioBank
voor Kollum e.o.

Prepensioen


Een prepensioenregeling is een pensioenvorm waardoor u eerder kunt stoppen met werken. De prepensioenregeling gaat in voor de echte pensioendatum. Een prepensioen is een tijdelijke uitkering die ingaat op het moment dat u stopt met werken tot de echte pensioendatum. Voor veel werknemers is de prepensioenregeling vervallen. Wie eerder met pensioen wil, moet op zoek gaan naar alternatieven.

 

Alternatief voor prepensioenregeling
De prepensioenregeling is bij veel werknemers vervallen. Wilt u toch eerder met pensioen, dan zult u zelf iets moeten regelen. U kunt daarvoor sparen of beleggen. Maar u kunt ook een premie of koopsom storten voor een lijfrenteverzekering. Op de einddatum komt de lijfrenteverzekering tot uitkering. Op dat moment koopt u een uitkering aan. Die uitkering kunt u als uw eigen pensioenregeling beschouwen.

 

Prepensioenregeling voor werknemers
Een prepensioenregeling is vooral van toepassing op werknemers. Tot een paar jaar terug had vrijwel elke werknemer een prepensioenregeling. Vanwege de vergrijzing wil de regering stimuleren dat werknemers langer doorwerken. Daarom zijn veel prepensioenregelingen al vervallen. Alleen oudere werknemers kunnen vaak nog aanspraak maken op zo’n prepensioen.

 

Prepensioenregeling: eerder met pensioen
In veel gevallen bestaat de prepensioenregeling niet meer. Toch kunt u nog steeds eerder met pensioen. Daarvoor moet u uw eigen pensioenregeling opzetten. Veel pensioenregelingen bevatten de mogelijkheid de pensioendatum te vervroegen. Dan gaat het pensioen eerder in. Het pensioeninkomen gaat dan wel omlaag. Maar dat lagere pensioen kunt u aanvullen met bijvoorbeeld spaargeld of een lijfrenteverzekering. Zo bouwt u uw eigen prepensioenregeling.

Uw spaargeld bij de RegioBank? Dat kan vanaf nu ook in Kollum. Stellema is uw RegioBank voor Kollum e.o. Ontdekken wat uw spaarsaldo opbrengt bij Stellema?

Meer informatie?

Wilt u meer informatie, of persoonlijk met een adviseur spreken? Neem dan contact op met de klantenservice van Stellema Verzekeringen.

(0511) 45 1997