logo
logo

RegioBank bijeenkomsten en gastlessen

Op donderdag 14 maart geven wij de gastles “Bank voor de Klas” op basisschool  “de Gearing”  in EE  De gastles is dit jaar voor de combigroep 7 & 8.

Dit jaar staat de gastles in het teken De Cash Quiz  “Zo ben je geldboeven de baas”

 

Wat is de Cash Quiz
De Cash Quiz is een educatief spel over omgaan met geld voor groep 6, 7 en 8. De Cash Quiz bestaat uit filmpjes & vragen, over verschillende onderwerpen die met geld te maken hebben.

Met de Cash Quiz leer je kinderen spelenderwijs verstandig omgaan met geld, en ga je samen het gesprek aan over sparen, lenen en veilig je bankzaken doen.

 

Hoe speel je de Cash Quiz
De Cash Quiz speel je in de klas op het digiboard. De speelduur is ongeveer 30 tot 45 minuten. De klas speelt in teams. Het spel kan worden gespeeld in groep 6, 7 en 8. De Cash Quiz heeft verschillende moeilijkheidsniveaus.

Het spel laat filmpjes zien met daarbij passende vragen. De teams krijgen de tijd om een keuze te maken uit de getoonde antwoorden. Het goede antwoord wordt daarna getoond. Een leuke aanleiding voor een gesprek met de klas! Het team dat de meeste vragen goed beantwoordt en daarmee het meeste ‘geld’ verdient, wint de quiz. Na afloop van het spel wordt de uitslag automatisch verstuurd naar Bank voor de klas. De klas maakt dan kans op een leuke prijs!

 

Thema ‘Zo ben jij geldboeven de baas!’
Phishing, WhatsApp-fraude en geldezels. Herken jij (online) fraude? Online fraude komt steeds meer voor en criminelen verzinnen steeds weer nieuwe slimme trucs. Dat maakt het steeds lastiger om fraude op tijd te herkennen en daarmee te voorkomen. Jongeren realiseren zich niet altijd welke consequenties hun digitale handelingen kunnen hebben. Wat onschuldig lijkt, kan soms ernstige gevolgen hebben. Deze quiz staat volledig in het teken van cybercriminaliteit. Door het spelen van deze quiz leren kinderen op een speelse manier hoe zij online fraude kunnen herkennen en zich kunnen weren tegen geldboeven.